Ode

Overal en Vanzelfsprekend - de warmtepomp

Overal en Vanzelfsprekend - de warmtepomp

Woensdag 27 sept 2023, 16de Warmtepompsymposium

Waar de warmtepomp in 2022 leek door te breken, is ze in 2023 al volledig ingeburgerd. Het 16de warmtepompsymposium toont waarom en hoe warmtepompen de standaardoplossing zijn voor verwarming en koeling, overal en vanzelfsprekend. Duik deze dag met ons in de wereld van de warmtepomptechnologie en ontdek een overvloed aan prachtige voorbeelden van duurzame installaties die naadloos integreren in het ruimere energiesysteem. 

Warmtepompen: Overal en Vanzelfsprekend

Met de toenemende bezorgdheid over klimaatverandering en de dringende nood om fossiele brandstoffen uit te faseren, staan warmtepompen op de voorgrond van duurzame oplossingen ondanks dat we niet zien dat ze reeds zo aanwezig zijn in onze maatschappij. Ze bieden niet alleen een ongeëvenaarde energie-efficiëntie, maar ze integreren ook slim met andere systemen.  

5 Paviljoenen met prachtige voorbeelden

Gastheer van dit 16de warmtepompsymposium is NOA outdoor (Kruisem-Nazareth-Deinze). Verspreid over de verschillende paviljoenen op deze nieuwe Renson-locatie worden enkele succesvolle warmtepompinstallaties voorgesteld. Je wordt meegenomen op een virtuele reis langs indrukwekkende projecten zoals energiezuinige woningen met geothermische warmtepompen, innovatieve warmtenetten en commerciële gebouwen die optimaal gebruik maken van warmtepomptechnologie:

 • Collectieve warmtepompen voor gezinswoningen, twee praktijkvoorbeelden uit Oostakker en Gent – Kurt Steendam (Managing Director, Linea Trovata) & Gert De Wandeleer (Product manager, Nathan)
 • Opslag van warmte in een nieuwbouw appartementsgebouw voor sociaal wonen - Yannick Verbeeck (Vaillant Projects).
 • De warmtepomp als backbone van het warmtenet, gekoppeld aan andere oplossingen en verdienmodellen – Tom Prinzie (Technical manager, Van Marcke)
 • De warmtepomp als centrale speler om winkels te verwarmen met de restwarmte uit productkoeling – Lieven Verstaen (manager product management en training, Daikin)
 • Innovatie leidt tot slimme renovaties van appartementen – spreker te bepalen, (Remeha & Fortes)
 • Renovatie van een gezinswoning, vanzelfsprekend – Jan Hoogmartens (Projectingenieur warmtepompen, Viessmann)
 • Verschillende hernieuwbare warmtebronnen optimaal laten samenwerken vanuit een multi-energie concept – Bruno Haemers (managing director, CTC)
 • Pellets als groene hybride aanvulling op de warmtepomp – Wim Vanlede (CEO Stroomop)

Een blik op de toekomst

Maar dat is nog niet alles! Onze line-up van lokale en internationale experts staat klaar om hun visie op de toekomst te delen.

 • Inge Neven, CEO Vito: Systeeminnovatie zal een positief verschil maken in energietransitie
 • Thomas Nowak, Secretary General European Heat Pump Association: De warmtepomp als standaardoplossing voor alle EU huishoudens
 • Dr. Ing. Marek Miara, Business Developer Heat Pumps, Fraunhofer-Insitut für Solare Energiesysteme: De warmtepomp, ook in multi-family house toepassingen

Ontdek de nieuwste trends in de warmtepompindustrie en waar we naartoe gaan. Van slimme regelingen tot hybride en collectieve systemen, warmtepompen die (industriële) warmte opwaarderen en cruciale kantelmomenten in de komende jaren.  

Netwerk met gelijkgestemden

Het Warmtepompsymposium is ook dé gelegenheid om professionals in de warmtepompsector te ontmoeten en te netwerken. Ontmoet experts, fabrikanten en vertegenwoordigers van overheidsinstanties die zich inzetten voor een duurzamere toekomst. Deel jouw ervaringen en ideeën, en smeed waardevolle samenwerkingsverbanden om de warmtepomp als duurzame oplossing verder te stimuleren. 

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Of ga zelf aan de slag met warmtepomptechnologie met deze 4 inspirerende sessies:

 • Het potentieel van industriële warmtepompen - Steven Lecompte (UGent)
 • Warmtepompen voor de warmtetransitie van Gasthuisberg - Joris Dedecker (Ingenium)
 • Is mijn woning warmtepompklaar? - Dieter Patteeuw (VEKA)
 • Warmtepompen in renovatie: Hoezo lage temperatuurafgifte? - Paul Van den Bossche (Buildwise)

De tijd om actief te ondernemen is nu! Blokkeer alvast je agenda op woensdag 27 september voor het warmtepompsymposium. Staan jullie mee op de eerste rij in de duurzame warmtetransitie. Schrijf je dan vandaag in en download het volledige programma hier:  

WPP leden € 125,00
ODE-leden € 125,00
Installateurs € 80,00
studenten € 45,00
niet-leden € 195,00

 

INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

27
september 2023
27/09/2023 0:00:00
NOA Outdoor - Polydore Rensonstraat 8, 9770 Kruisem
ODE