Ode

Algemene Vergadering en de allereerste live O(DE)ntmoeting

Algemene Vergadering en de allereerste live O(DE)ntmoeting

In de voormiddag van 26 april organiseert ODE haar Algemene Vergadering. Leden van ODE-Vlaanderen ontvangen via mail de uitnodiging en documenten van de Algemene Vergadering.

In de namiddag verkennen we met onze leden en met externe gasten nieuw terrein door de eerste live O(DE)ntmoeting te organiseren: O(DE)ntmoeting live: Elke tiende graad telt

Drie topsprekers delen hun inzichten over energie- en klimaatbeleid en communicatie

  • Mevrouw Manon Janssen (CEO Ecorys en Klimaatregisseur Antwerpen): 

Mevrouw Manon Janssen zal toelichten hoe in Nederland de energietransitie aangepakt wordt op beleidsniveau. Wat is de rol van de Topsector Energie en van een organisatie als GroenvermogenNL?

Wat doet het beleid beter in Nederland dan in Vlaanderen/België? Maar ook, wat kan Nederland leren van ons? (salderen bijv. geraakt maar niet afgeschaft bij onze noorderburen).

Tenslotte zal Mevrouw Manon Janssen ook haar licht laten schijnen op de meerwaarde van organisaties als NVDE in Nederland en ODE in Vlaanderen.

  • Mevrouw Valerie Trouet (Wetenschappelijk directeur Federaal klimaatcentrum)

Klimaatbeleid – Hoe vechten we voor elke (tiende) graad?

Mevrouw Valerie Trouet zal de werking van het klimaatcentrum toelichten en de bijdrage aan het Belgische klimaatbeleid schetsen. In het werk van het instituut zien we natuurlijk wetenschap, maar ook sociale en culturele aspecten. Wat is de filosofie daarachter? Welke boodschappen heb je voor een organisatie als ODE, die duurzaamheid in het DNA heeft en inzet op 100% hernieuwbare energie als missie?

  • Deheer Tim Smits (Hoogleraar KULeuven)

Verloop:Hoe ‘verkoop’ je positief klimaatgedrag aan de burger?

Deheer Tim Smits belangrijkste onderzoeksfocus ligt op overtuigings- en marketingcommunicatiedynamieken die te maken hebben met gezondheid en/of empowerment van consumenten en hoe deze worden beïnvloed door situationele verschillen of manipulaties. Hij zal zijn licht laten schijnen op de redenen waarom het zo moeilijk is om mensen tot acties op klimaatvlak en energiebesparing aan te zetten. Ook het feit dat de (sociale) media sterk gepolariseerd zijn over een thema als de energietransitie kan hij vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond duiden. Welke tips heeft hij voor een organisatie als ODE, die mede als missie heeft om het draagvlak van de energietransitie te versterken?

Programma: 

13u: Verwelkoming

13u05: Presentatie Mevrouw Manon Janssen (CEO Ecorys en Klimaatregisseur Antwerpen)
13u50: Presentatie Mevrouw Valerie Trouet (Wetenschappelijk directeur Federaal klimaatcentrum)

14u35: Koffiepauze

15u05: Presentatie Heer Tim Smits (Hoogleraar KULeuven)
15u50: Panelgesprek

16u20: Receptie met een hapje en een tapje

Locatie:
KBC

Havenlaan 2
1080 Brussel

Wegbeschrijving

Parkeergelegenheid

Deelnemersprijs O(DE)ntmoeting: 

  • ODE-leden: gratis
  • Niet-ODE leden: 
26
april 2024
26/04/2024 0:00:00
KBC Brussel
ODE