Ode
Nathalie Devriendt benoemd tot nieuwe directeur van ODE-Vlaanderen

Nathalie Devriendt benoemd tot nieuwe directeur van ODE-Vlaanderen

05 september 2024

Nathalie Devriendt is per 1 september 2024 aangesteld als de nieuwe directeur van ODE Vlaanderen. Met haar uitgebreide ervaring in de energiesector zal ze de missie van ODE Vlaanderen versterken en bijdragen aan het realiseren van de energietransitie richting een klimaatneutraal systeem.

Nathalie Devriendt, bio-ingenieur van opleiding, begon haar carrière bij Seghers Solids and Air, waar ze werkte aan het ontwerp en de constructie van bio-energiecentrales in Europa. Tussen 2002 en 2016 werkte ze bij VITO als onderzoeker, met een focus op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Sinds 2017 heeft Nathalie innovatieve oplossingen uitgewerkt op projectbasis voor verschillende bedrijven en organisaties in de (bio-)energie- en biomaterialensector. Sinds 2022 is ze actief bij ODE Vlaanderen als beleidsmedewerker van het Bio-Energieplatform.

ODE Vlaanderen is zeer verheugd dat Nathalie het mandaat van directeur op zich neemt. Met haar vele jaren ervaring en gedrevenheid is ze uitstekend gepositioneerd om de organisatie naar nieuwe hoogtes te leiden.

Filip Lesaffer, voorzitter van ODE Vlaanderen, verklaart: “Met Nathalie Devriendt kiest het bestuursorgaan voor iemand met een ruime ervaring binnen de energiesector. Nathalie is gedreven en ondernemend, iemand die in dialoog met alle belanghebbenden de missie van ODE Vlaanderen, de omslag naar een duurzame, klimaat neutrale samenleving, mee kan waarmaken.”

Nathalie zelf benadrukt het belang en de impact van de energietransitie: “De omschakeling naar een klimaatneutraal energiesysteem is de uitdaging waar we voor staan. Hernieuwbare energie is de juiste keuze voor ons klimaat, maar ook voor onze economische groei, de lokale verankering, de betaalbaarheid van onze factuur én bevoorradingszekerheid. De energietransitie speelt in Vlaanderen een belangrijke rol. Vlaanderen mag en moet ambitieus zijn in de verdere uitbouw van capaciteit zowel voor duurzame elektriciteit als duurzame warmte. De integratie en uitwisseling tussen de verschillende duurzame bronnen worden de uitdagingen en tegelijk ook opportuniteiten in de energietransitie.” Ze voegt toe: “Samen met het team en de leden van ODE Vlaanderen kijk ik deze uitdaging positief tegemoet.”